dissabte, 30 de novembre del 2013

Puzzle de cap de setmana!


Bon dia! Avui us portem dos jocs més perquè passeu un bon cap de setmana! Aquí teniu primer un puzzle d'unes vistes d'una ciutat, sabeu quina? Aquest és més complicat. A sota teniu una sopa de lletres amb els actes que trobareu demà a la ciutat; a veure si els descobriu tots! 









Bon cap de setmana i a jugar! 

divendres, 29 de novembre del 2013

Girona en família.



Mares, pares, avui és el vostre dia! Molts cops us heu preguntat, ostres tot el dia a casa, potser els  convindria als més petitons de la casa sortir una mica a jugar i prendre l'aire. Què puc fer?

Doncs no patiu, avui us portem un seguit d'idees per Descobrir Girona en família.
Un cop aneu a buscar els nens a les 16:30 hores podeu arribar-vos al Museu del Cinema, un bon lloc per a petits i grans. Podem trobar-hi exposicions com "Cinema imprés i publicitat", adreçada especialment als més grans de la casa, però també podeu visitar el museu per 5€ l'entrada general i 2,5€ per estudiants, jubiltats i aturats. Els menors de 16 anys entren gratuïtament i a més s'ho pasaran molt bé ja que el Museu del Cinema és molt interactiu perquè els nens poden tocar, escoltar i veure alhora que aprenen.



Si el que voleu és estar a l'aire lliure, a Girona hi ha molts parcs per a nens on poden córrer i jugar amb les diferents infraestructures, com tobogans, gronxadors, etc. Normalment a la majoria de parcs hi ha un terra tou perquè els nens no prenguin mal i s'ho passin d'allò més bé. Alguns parcs de Girona són aquests: Plaça Catalunya, Parc de la Devesa, Les Pedreres, Plaça Josep Pla, Eixample Plaça de la Diputació...







Una altra opció, és l'hora del conte que és duu a terme els dimecres a les 17:30 a les biblioteques de Girona. Es fan tardes de lectura on els nens i nenes poden apropar-se i escoltar les històries que expliquen uns narradors. És una activitat per infants a partir de 4 anys. 

Us ha entrat gana? Dons us podem recomanar un lloc per berenar! La llagurteria és un lloc molt indicat per a nens ja que poden triar amb què combinar el seu iogurt. És un bon moment per passejar amb tota la familia, recórrer els carrers de Girona i alhora gaudir d'un tastet dolç pel carrer de l'Argenteria. 





dijous, 28 de novembre del 2013

L'exposició de la setmana: La sopa entre bambolines

"Una exposició amb sabor agridolç"

Campanya de les persones sense llar 

Bona tarda a tots. Mai us heu sentit molt afortunats de tot el que teniu? Potser no ens en adonem, però dia a dia hi ha persones que lluiten per arribar a final de mes i acaben depenent d'ajudes socials. I és que actualment 1 de cada 5 persones a Catalunya viu sota el llindar de la pobresa.
"Cap persona sense llar" és el lema d'aquesta campanya que s'ha ofert des del 24 de novembre i que romandrà oberta fins el dia 30 de novembre al Centre Cívic Barri Vell. Una de les pretensions d'aquesta exposició i aquesta campanya en general, és apropar als gironins i gironines a la realitat del moment. A part d'aquesta exposició, avui dijous s'ha dut a terme una xerrada al centre cívic de 9 a 11h: El dret a la salut. Per acabar, dissabte es farà un acte de sensibilització a la rambla, de 11 a 13 h a càrrec de la banda d'en Pere Boteri i la Coral Acan.




LA SOPA:

"La sopa" és un centre asistencial per poder cobrir les necessitats bàsiques de persones sense llar, amb greus problemes econòmics, persones excloses i amb risc d'exclusió social. Aquest centre es troba en ajuda constant per tal de colaborar amb aquesta gent. En aquesta exposició podreu veure la mostra fotogràfica "La Sopa entre bambolines" on trobareu un seguit de fotografíes d'aquest lloc amb fins benèfics i amb la intenció d'ajudar a aquestes persones amb necessitats. L'exposició romandrà oberta fins el 30 de novembre.

A què espereu? Hi podreu trobar imatges com els menjadors del centre, bugaderia, les persones que ofereixen el seu servei, etc. Per altra banda també és trist observar gent en aquestes condicions...





dimecres, 27 de novembre del 2013

Descobrint Girona! Un local pels més llaminers

Avui us portem una sorpresa! Hem arribat a un acord amb el blog amic, Descobrint Girona, i avui farem un intercanvi de publicacions!  La nostra publicació avui estarà al seu blog, amb un acte que no us podeu perdre i ells us descobriran un racó de Girona!

Llaminers i llamineres, avui us portem una entrada per llepar-se els dits! Us parlarem de la cafeteria i pastisseria L'Exquisit. Està situada al centre del Barri Vell de Girona, al carrer Ballesteries número 3. 

L'Exquisit ofereix menús per 9,50€ i també menús per a grups amb previ avís, a més d'un ampli assortiment de sucs naturals i tot tipus de begudes, però ei, aquest no és el seu punt fort!

Aquest establiment destaca per oferir tot tipus de pastissos i dolços que faran realitat els somnis dels més llaminers. Cada dia ens ofereixen dolços i pastissos diferents d'elaboració diària, un motiu impresindible per visitar de tant en tant aquest dolç racó de Girona. 

Entre tots els productes dolços que ofereixen destaquen els cupcakes, que per a qui no ho sàpiga, són magdalenes farcides i cobertes amb diferents sabors. A més d'aquest regal pel paladar, també ens ofereix un regal visual, perquè el local sol estar decorat amb una ambientació "molt encaramel·lada" el que fa que encara sigui més irresistible!

A més, la situació del local és immillorable perquè per l'altre costat del carrer té unes estupendes vistes del riu Onyar i les Cases dels color més intensos; el que fa que tot el conjunt, sigui una experiència a través dels cinc sentits que no et pots perdre!

 Si voleu descobrir més secrets de Girona, les seves llegendes i els seus monuments, no us perdeu el seu blog, http://descobrintgirona.blogspot.com! Nosaltres el seguim i és totalment recomanable!!


dimarts, 26 de novembre del 2013

Taller de coneixement de bolets

Demà a les 17:30h la Biblioteca Just M. Casero farà un taller experimental de coneixement de bolets i els fruits de tardor. Aquesta activitat està adreçada a infants a partir de 5 anys, però cal reservar la plaça amb inscripció prèvia a la biblioteca, ja que són limitades.

Perquè sapigueu més de bolets, i comenceu a escalfar motors per la xerrada, hem entrevistat un boletaire experimentat de la zona volcànica de la Garrotxa.

Entrevista a Marcel·lí Padrosa.

Quan portes caçant bolets?

Bé porto caçant bolets casi tota la meva vida, més o menys uns 50 anys, ja que sempre he viscut a pagès i els bolets és una afició molt bonica de fer a la tardor. Voltar pel bosc i buscar-ne és molt entretingut i divertit; a més també trobes altres fruits de tardor com les castanyes, que també són molt bones
Com coneixes si els bolets són bons o no?

 A base d'haver-ne trobat molts i també a base d'haver parlat amb la gent del voltant, és molt important demanar si són bons o dolents, ningú neix ensenyat!

Quins bolets hi ha pels voltants de Gironès? Com els podem distingir?

En trobem molts al voltant de Girona, estem de sort, ja que la terra està molt predisposada; podem trobar-hi rovellons, escarlets, rossinyols, camagrocs, ceps....

Per exemple, el camagroc és un bolet que es fa molt en els boscos de pins, és molt fàcil de trobar ja que neix en famílies en sones on hi ha ombra. Té un barret grisenc i la cara inferior és d'un taronja engroguit

Algun consell per els boletaires que comencen?

Jo els hi diria que només agafin aquells que coneixen bé, els que no que els deixin està. Els bolets són bons, però alhora també són perillosos!


dilluns, 25 de novembre del 2013

Tenir una bona alimentació és una inversió de futur?

Bon dia!! Avui us recomanem un acte molt interessant que segur que a molts de vosaltres us interessa!!

Aquest acte, dintre del marc de xerrades Parents' Corner, porta per títol “L'alimentació saludable, una inversió de futur” i es farà a les 20h a Helen Doron, al carrer Príncep 1, Baixos.  La xerrada, d’entrada lliure, anirà a càrrec de la respectada metgessa i nutricionista Amèlia Sos, un pou de coneixements científics i útils consells.

Us recomanem aquest acte perquè el saber menjar bé i saludablement és una de les claus per estar sa en un futur, i una de les grans preocupacions en una societat cada vegada més sedentària, més obesa i  amb més malalties cardiovasculars, evitables amb una bona alimentació.  

Per evitar tots aquests problemes imprescindible es adquirir uns bons i saludables hàbits alimentaris, que s’han de mantenir durant tota la vida per evitar els problemes que la mala alimentació i els aliments processats, que tant abunden a les nostres vides, ocasionen al nostre cos.

Hem de ser conscients que no tot el que mengem és bo pel nostre cos, ja que molta gent no té una alimentació sana i equilibrada i això sempre passa factura i que els únics responsables som nosaltres.

Però per demostrar-vos que tenir una alimentació saludable és molt fàcil us proposem aquesta recepta saludable, fàcil i original de fer! Intenteu de fer-la ja veureu, sorprendreu a més d’un amb l’increïble resultat que dóna i la facilitat amb la què es fa! Digueu-nos que us sembla!

Pastissets de Patata amb Peix

Ingredients per a 4 persones
·        800 g de patates farinoses
·        400 g de lluç
·        1 llimona
·        1 gra d’all
·        2 cullerades soperes de julivert fresc picat i/o coriandre
·        Sal iodada i pebre

Elaboració
1.      Es pelen les patates, es netegen i es tallen a daus grossos i es posen a coure amb aigua freda i sal fins que s’han estovat. Una vegada cuites, s’escorren bé i es passen pel passapuré.
2.      Es cou el peix al vapor durant uns 8-10 minuts. Es treuen la pell i les espines i s’esmicola.
3.      Quan el puré ja està fet, s’hi barreja la ratlladura i el suc de la llimona, el julivert i l’all picats, el peix, sal i pebre.
4.      Un cop s’ha refredat i, amb les mans una mica humides, es van fent els pastissos (tipus hamburguesa). Es couen en la paella antiadherent amb molt poc oli fins que agafin color o es fan al forn.
Suggeriment
·        En comptes de lluç es poden utilitzar altres tipus de peix blanc o, també, salmó.
·        Si agrada el picant es pot posar un bitxo fresc, picat i sense llavors, al puré.

Proposta de menú
Aquest plat el podeu servir de plat únic acompanyats d’una bona amanida i de postres, pera cuita amb vi blanc.
Una altra opció pot ser acompanyar-los d’una salsa de tomàquet, pastanaga i carbassó i, de postres, la fruita fresca en forma de macedònia, per exemple.



diumenge, 24 de novembre del 2013

Setmana contra la violència de gènere





Demà es celebrarà un dia tràgic, el dia internacional contra la violència  de genere, és trist veure que cada anu augmenten les morts i les agressions i a més cada cop és més comú entre la gent més jove, per això Girona organitza una sèrie d'actes durant tota la setmana!


Durant tota la setmana es faran actes de consicenciació. Dilluns 25, diamrts 26, dimecres 27, dijous 28 i dissabte 30 amb actes molt innovadors com el Flashmob "Girona balla contra la violència de gènere" o siluetes a la zona de la Rambla en record a les víctimes d'aquest any.

També hi hauran un munt de xerrades i tallers tan interessants com la que es celebrarà diamrts 26: Taller sobre relacions afectives i violència de gènere.

Aquí us deixem el programa de la setmana per lluitar contra aquesta causa que malauradament és massa comuna en la nostre societat.


http://www2.girona.cat/documents/11622/242363/25Ncartell_2013.pdf


dissabte, 23 de novembre del 2013

Juga amb Descobreix Girona


Bon dia! Avui som dissabte així que us deixem amb dos jocs per passar una bona estona, mentre desconecteu de fer les feines de casa, d'estudiar....

Aquí teniu un puzzle d'una exposició que valia molt la pena. Si vols tornar a reviure-la aquí la tens





En voleu més? Dons us deixem una sopa de lletres perque hi trobeu totes les temàtiques del nostre bloc!





Bon cap de setmana! 


divendres, 22 de novembre del 2013

Descobreix Girona en parella



Bon dia! Avui us portem una nova secció, molt romàntica per cert! Tots aquells amb parella apunteu-vos les nostres recomanacions, aptes per una primera cita, per sorprendre aquella persona tan especial... en fi infinitat de situacions!

Per això us proposem un seguit de coses a fer un dia a Girona, som-hi:

Primer de tot cap allà a les 9 del matí, agafa unes estovalles a quadres, un cistell on hi pots posar dos cacaolats de tetrabrick i un parell de magdalenes, comprades o fetes per tu mateix (que potser té més gràcia i tot), si les vols fer tu, també ens hem preocupat d'ensenyar t'ho! Un cop ho tinguis tot podeu pujar al Jardí dels Alemanys, que esta just darrera de la Catedral, es pot accedir des de la muralla o també pel mateix carrer dels Alemanys.



En aquesta zona podeu passejar amb parella. Hi trobareu una antiga caserna, del segle XVII, i moltes arquitectures històriques. Un cop hageu esmorzat entre les bones vistes, podeu passejar fins la Torre del Llamp, on tindreu davant la gran Girona en forma de panoràmica ( és moment d'intentar robar un petó).



Cap allà a les 12 podeu passejar pel Barri Vell agafats de la mà, hi ha moltes botigues boniques de veure, passeu pel carrer Ballesteries, té un toc, un no sé què màgic, i podeu aturar-vos per totes les petites botigues artesanals. 



Suposo que ara ja tneiu una mica de gana! Heu pensat anar algun lloc amb menjar lleuger? Us espera un bon sopar així que per dinar podeu fer un entrepà al bar la Terra, un dels llocs més bònics de Girona. És un lloc desenfadat i mot bohemi que té vistes al riu, assegureu-vos d'agafar les taules del fons, que són les que tenen millor vista de totes. Hi ha molts entrepans diferents,  tots fets artesanalment : entrepans freds de fuet de jafre, de formatge... calents de botifarra jafre, hamburgueses... i una gran varietat de sucs de totes les fruites i combinacions possibles.



Ara que ja teniu la panxa  plena, podeu plantejar-vos d'anar a veure l'exposició "Els Objectes Parlen" que resta oberta de les 10 fins les 20 del vespre. Una bona oportunitat per treure el teu esperit culte i deixar-lo/la bocabadat/da.

Voleu un bon sopar? Un lloc íntim i romàntic i amb els seus pròpis jardins, el restaurant els jardins de la Mercè, situat prop dels Cinemes Truffaut, és ideal per a parelles, una bona gastronomia inspirada en l'època de l'any, això si , és un lloc per ocasions especials, així que és moment de trencar la guardiola de porquet.


Evidentment sabem que el teu dia no acaba aquí, així que pots guardar-te els postres per casa!



dijous, 21 de novembre del 2013

Visitem l'exposició " Els objectes parlen"



Avui, hem visitat l'exposició " Els objectes parlen" del CaixaForum Girona.

és una exposició del famós museu del Prado de Madrid on el que hi prima són els objectes. Podem veure diferents quadres, sobretot retrats, d'estil flamenc, italia.... on per mitjà d'unes maraquisnes ens rebelen la importancia que tenen els objectes en aquell quadre, els vestits, les joies, les cartes....

L'exposició està dividida en dues sales a la primera hi trobem més aviat retrats i bodegons i a la part superior hi ha quadres molt interessants de veure, ja que juguen amb la perspectiva. Aquesta alhora estpa dividida en 4 temes diferents: la clau està en els objectes, els objectes ens retracten, missatge amagat ( per nosaltres la més interessant, ja que podeu jugar a endevinar quin és l'objecte més important que es troba en els retrats.) i ifnalment el col·leccionisme.

Tots els quadres són entre el segle XVI i XIX i hi podem veure obres de Goya i altres artistes famosos.





Si voleu pasar-vos per allà ho trobareu obert de dilluns a dissabte de 10 a 20 hores i els diumenges i festius d' 11 a 14 hores!

dimecres, 20 de novembre del 2013

El joc que revoluciona!




Una mica de competitivitat?
Vols passar-ho bé alhora que estàs al dia de tots els actes que es fan a Girona? Dons ja pots jugar al nostre joc personalitzar!



Els teus inici seran com a mosca de Girona, passant pel Falcó de Berenguer ( dos personatges molt embplemàtics de Girona) a mesura que vagis aconseguint insígnies aniràs evolucionant de bruixa de Girona a Tarlà i de Tarlà a llegenda Fins arribar a ser l'autèntic Descobreix Girona 



A què esperes? Només cal que entris al nostre bloc i posis ( STAR TO PLAY) a la part esquerra del bloc i entris amb el teu Facebook o Twitter.



Animat-hi 






dimarts, 19 de novembre del 2013

Tastet de teràpia Shiatsu



Tastet de teràpia Shiatsu.

Demà de 18:30 a 20h Happyyoga organitza un taller de Shiatsu on els 15 primers minuts són gratuïts. Cal fer la insricpió per telèfon a 972 208 495 o 616 952 314 o per e-mail a girona@happyyoga.com.

El Shiatsu és una teràpia originaria de Japó, i el que es tracta és d'aplicar pressió localitzada  sobre diferents punts del cos del pacient, utilitzant les mans i els polzes. La teràpia shiatsu s'utiltiza per corregir disfuncions internes, promoure i mantenir la salut i tractar dolències  

Happyyoga té moltes activitats, per a molts públics diferents ja que conta amb tècniques de relaxació, yoga tant per a nens, adolescents i famílies, també ofereix curs de percussió africana o taller de Xacres. 


Ofereixen descompte a alumnes en formació de Kundalini Ioga, Estudiants i Professors amb el carnet de la UdG pels professionals del CODIGI i també als subscriptors del Punt Diari. 





Aquesta és la nostre activitat recomanada, però n'hi ha moltes més no t'en oblidis!




dilluns, 18 de novembre del 2013

Graella actes dimarts 19 de novembre!!

Bona nit!! Com va l'inici de la setmana?? Avui a la Graella de Descobreix Girona no hi ha gaires actes em comparació amb altres dies, però es compensa en què són molt variats i interessants!!

Dimarts teniu de tot, tallers per resoldre conflictes adreçats a dones o a la gent grans, els considerats vulnerables, segons la societat, aprendre a distinguir els bolets per no anar a buscar-ne i agafare verinosos (com a Caçadors de Bolets!!).... També podreu fer un tastet dels millors formatges catalans, s odreu anar a escoltar concerts, tant de grups com de piano, anar al cinema.... No us podeu queixar, hi ha moltes coses a fer!!!



L'acte recomanat del dia: Conèixer els artistes amb el cinema. Sessió Vincent Van Gogh

L'acte recomanat del dia és aquest cicle al Cinema Truffaut, ja que considerem molt interessant conèixer els pintors que més han marcat la nostra societat reflectis en una altra faceta del seu art com seria el cinema.

En aquesta ocasió és farà la presentació i es projectarà El loco del pelo rojo (1956) on el colorista Vincente Minnelli s'endinsa en les obsessions i les passions del pintor holandès, interpretat per Kirk Douglas. Al seu costat, un Paul Gauguin d'altura, Anthony Quinn. És una bona manera de retrobar-se amb un dels artistes més importants de la modernitat i endinsar-se en la seva vida i obra.






dijous, 14 de novembre del 2013

Actes de divendres 15 de novembre


L'acte recomanat: Teatre: Un tomb per la vida... i obra d'en Salvador Espriu
Demà dia 15 a les 18 de la tarda, al centre Cultural La Mercè es presentarà l'obra: Un tomb per la vida... i obra de Salvador Espriu. una representació gratuïta i solidària, ja que en aquell moment també es podrà fer un donatiu a Càrites Girona. 

L'associació del Personal de la Caixa, ha posat en marxa un Pla d'Acció Social. La secció de teatre Barcelona ( La teatral) farà un homenatge als 100 anys del naixement de Salvador Espriu





dimecres, 13 de novembre del 2013

L'Exposició de la Setmana.


L'Exposició de la Setmana: Cinema imprés. Art i publicitat en paper ( 1895-1980).

Aquesta exposició estarà al Museu del Cinema del 10 d'octubre fins el 26 de forma gratuïta. Però estigeu al cas de l'horari del Museu del cinema per trobar-lo obert!
El seu horari és de dimarts a divendres de 10 a 18 hores i els dissabtes de 10 a 20h. Tant els diumenges com els dilluns festius l'horari és d'11 a 15.

A l'exposició hi podreu trobar els principals elements publicitaris del cinema de l'època: dossiers de premsa, programes de mà, cartells, cromos, postals... Es poden veure tota menra de formes, colors i dibuixus i l'estil publicitari de les pel·lícules de l'epoca que avui casi s'ha perdut.

És una molt bona exposcició per a cinèfils. Aquí us deixem un seguit de fotos.