Perquè sapigueu més de bolets, i comenceu a escalfar motors per la xerrada, hem entrevistat un boletaire experimentat de la zona volcànica de la Garrotxa.
Entrevista a Marcel·lí Padrosa.
Quan portes caçant bolets?
Bé porto caçant bolets casi tota la meva vida, més o menys uns 50 anys, ja que sempre he viscut a pagès i els bolets és una afició molt bonica de fer a la tardor. Voltar pel bosc i buscar-ne és molt entretingut i divertit; a més també trobes altres fruits de tardor com les castanyes, que també són molt bones
Com coneixes si els bolets són bons o no?
A base d'haver-ne trobat molts i també a base d'haver parlat amb la gent del voltant, és molt important demanar si són bons o dolents, ningú neix ensenyat!
Quins bolets hi ha pels voltants de Gironès? Com els podem distingir?
En trobem molts al voltant de Girona, estem de sort, ja que la terra està molt predisposada; podem trobar-hi rovellons, escarlets, rossinyols, camagrocs, ceps....
Per exemple, el camagroc és un bolet que es fa molt en els boscos de pins, és molt fàcil de trobar ja que neix en famílies en sones on hi ha ombra. Té un barret grisenc i la cara inferior és d'un taronja engroguit
Algun consell per els boletaires que comencen?
Jo els hi diria que només agafin aquells que coneixen bé, els que no que els deixin està. Els bolets són bons, però alhora també són perillosos!
OHHH podrieu fer una versió de caçadors de bolets casolana. Per a quant? Segur que en Marcelí encara li queden moltes coses per explicar-nos!
ResponEliminaels bolets edtan molt de moda.es interessant el que ens expliqueu.
ResponEliminaEl conec, té un gran coneixement en aquest sector. És MARCEL·LÍ: THE MASTER OF BULLETS
ResponEliminaM'ha agradat molt aquesta entrada. El meu marit hi va sovint a caçar bolets, però només agafa aquells que coneix bé, com diu en Marcelí. A mi em fa una mica de respecte agafar-ne que no conec!
ResponEliminaAlmudena