Bon dia!! Avui us recomanem un acte
molt interessant que segur que a molts de vosaltres us interessa!!
Aquest acte, dintre del marc de
xerrades Parents' Corner, porta per títol “L'alimentació saludable, una
inversió de futur” i es farà a les 20h a Helen Doron, al carrer Príncep 1,
Baixos. La xerrada, d’entrada lliure, anirà
a càrrec de la respectada metgessa i nutricionista Amèlia Sos, un pou de
coneixements científics i útils consells.
Us recomanem aquest acte perquè el
saber menjar bé i saludablement és una de les claus per estar sa en un futur, i
una de les grans preocupacions en una societat cada vegada més sedentària, més
obesa i amb més malalties cardiovasculars,
evitables amb una bona alimentació.
Per evitar tots aquests problemes imprescindible
es adquirir uns bons i saludables hàbits alimentaris, que s’han de mantenir durant
tota la vida per evitar els problemes que la mala alimentació i els aliments
processats, que tant abunden a les nostres vides, ocasionen al nostre cos.
Hem de ser conscients que no tot el
que mengem és bo pel nostre cos, ja que molta gent no té una alimentació sana i
equilibrada i això sempre passa factura i que els únics responsables som
nosaltres.
Però per demostrar-vos que tenir una alimentació
saludable és molt fàcil us proposem aquesta recepta saludable, fàcil i original
de fer! Intenteu de fer-la ja veureu, sorprendreu a més d’un amb l’increïble
resultat que dóna i la facilitat amb la què es fa! Digueu-nos que us sembla!
Pastissets de Patata amb Peix
Ingredients per a 4
persones
·
800 g de patates farinoses
·
400 g de lluç
·
1 llimona
·
1 gra d’all
·
2 cullerades soperes de julivert fresc picat i/o
coriandre
·
Sal iodada i pebre
Elaboració
1.
Es pelen les patates, es netegen i es tallen a
daus grossos i es posen a coure amb aigua freda i sal fins que s’han estovat. Una
vegada cuites, s’escorren bé i es passen pel passapuré.
2.
Es cou el peix al vapor durant uns 8-10 minuts. Es
treuen la pell i les espines i s’esmicola.
3.
Quan el puré ja està fet, s’hi barreja la ratlladura
i el suc de la llimona, el julivert i l’all picats, el peix, sal i pebre.
4.
Un cop s’ha refredat i, amb les mans una mica
humides, es van fent els pastissos (tipus hamburguesa). Es couen en la paella
antiadherent amb molt poc oli fins que agafin color o es fan al forn.
Suggeriment
·
En comptes de lluç es poden utilitzar altres
tipus de peix blanc o, també, salmó.
·
Si agrada el picant es pot posar un bitxo fresc,
picat i sense llavors, al puré.
Proposta de menú
Aquest plat el podeu servir de plat únic acompanyats d’una
bona amanida i de postres, pera cuita amb vi blanc.
Una altra opció pot ser acompanyar-los d’una salsa de
tomàquet, pastanaga i carbassó i, de postres, la fruita fresca en forma de
macedònia, per exemple.
Una entrada i una recepta delicioses, moltes gràcies!
ResponEliminaUn acte d'allò més saludable! Totalment cert, portar a terme bons hàbits és primordial per tal d'evitar problemes de salut. S'haurien de fer més actes com aquests per realment prendre consciencia de que s'està jugant amb la salut de les persones i hem de portar a terme una bona i correcta alimentació.
ResponEliminaQue bé, m'apunto la recepta :) Totalment d'acord, una bona alimentació es garantia per tenir una bona salut en el futur.
ResponEliminaAlmudena