dimarts, 10 de desembre del 2013

Manualitats de Nadal!!

Bona tarda!! Avui dintre la temàtica de Nadal de Descobreix Girona us proposem un taller molt nadalenc i unes propostes de manualitats de Nadal per fer unes decoracions molt  originals i especials.

Taller de pintar sabons, paisatges i motius nadalencs

Dintre els actes organitzats per l’ajuntament d’aquest Nadal demà dia 11 s’organitza aquest taller amb aquesta temàtica tant nadalenca. 

Es pintaran sabons, paisatges i  motius nadalencs en diferents suports, així com s’aprendrà a fer-ho un mateix a casa seva. Per què us el recomanem? Perquè ensenyen com fer manualitats personalitzades, que després poden servir per regalar als éssers estimats, ja que és un regal únic.

Aquest taller es farà al Centre Cívic Pla de Palau ( C. Saragossa 27 )  i tindrà una durada de tres hores, de les  18:00 a 21:00 i té un preu de 15 euros, però hi ha tots els materials inclosos,  ja que totes les manualitats que es facin cadascú se les podrà emportar a casa. 

Perquè comenceu a decorar la casa i inspirar-vos en aquesta temàtica nadalenca, us proposem una decoració de Nadal, original, assequible i facilíssima de fer!!  Així podreu tenir la casa preparada per Nadal amb decoracions artesanes fetes per vosaltres mateixos!

Arbre de Nadal fets amb pinyes

Ja teniu pensat com decorareu l’arbre de Nadal i els racons de casa vostre aquestes festes?  Per fer aquestes decoracions només necessiteu pinyes dels pins i  pintura de color verd!

Materials:
  • Pinyes netes
  • Pintura verda
  •  Cola blanca
  • Testos de terracota
  • Cartolina de color gris
  
Aneu a buscar pinyes al bosc, és igual la mida que tinguin o si són obertes i tancades, no importa. Renteu-les i deixeu-les assecar a sobre un diari durant  un dia o dos. Si són tancades això farà que s’obrin. Si són obertes, assegureu-vos de netejar-les bé de dintre. 

Agafeu les pinyes i col·loqueu-les de  manera que les puntes mirin amunt, i les comenceu a pintar amb la pintura verda de baix cap a dalt.
Un cop les tingueu pintades, agafeu la cola i passeu amb compte per cada punta de la pinya fent com si caigués una llàgrima cap a baix. Deixeu-ho assecar i passeu un altre capa de pintura verda per sobra la pinya, així es taparà la cola i quedarà molt més realista, com si els arbres haguessin patit una gelada.

Mentre esperem que s'assequi la pintura, farem les estrelles per sobre els arbres, perquè un arbre sense estrella no és un arbre de Nadal oi? Per fer la estrella agafarem una cartolina de color gris i la retallarem en forma d'estrella. Després, anirem doblant les puntes per la meitat, com es veu a la imatge  fins que ens quedi una estrella en volum. Quan tinguem totes les puntes diblades, només hem d'enganxar una de les puntes amb l'altre.


Quan tinguem l'estrella amb volum feta, l'agafarem i amb la cola blanca l'enganxarem a la punta de la pinya pintada. Quan està, la posem dintre els testos. Que us sembla, oi que queda molt bé??? És un arbre de Nadal molt original!


1 comentari :

  1. M'encaaanta!!! és una idea molt original i queda molt bonic! jo ho provaré! :)


    Míriam.

    ResponElimina