dimecres, 4 de desembre del 2013

Tornem a l’estiu??

Trobeu a faltar la calor de l’estiu ara que ja ha arribat aquest fred oi? Nosaltres també!! Per això per recordar l’estiu avui us recomanem el clàssic de William Shakespeare Somni d’una nit d’estiu.

T’imagines que una nit d’estiu al despertar-te t’enamores de la primera persona que veus? Aquesta és la idea principal del clàssic de William Shakesapeare, la seva comèdia més famosa de William Shakespeare, juntament amb les famoses tragèdies Romeo i Julieta, Hamlet o Macbeth. Està considerada un dels grans clàssics de la literatura teatral mundial, però sabíeu que va ser escrita al febres del 1596 en motiu de la commemoració del casament del Sir Thomas Berkeley i Elizabeth Carey grans amics de l’escriptors i amb influències directes amb la monarquia?

Aquesta obra es representarà al Teatre Municipal de Girona, dintre el prestigiós festival Temporada Alta, a càrrec de famosa companyia Propeller, la única funció d’estrena a tot l’Estat Espanyol. Propeller és una famosa companyia de teatre que ja ha representat aquesta obra per tot Gran Bretanya en els principals teatres, estan de gira amb aquesta obra fins l’Abril del 2014.  L'obra té una duració de 2h i 15 minuts amb un interval de 20 minuts i els preus van de 35 / 22 / 18 / 9 euros.



La representació teatral d’aquesta companyia és sinònim d’èxit i qualitat ja que ja han actuat cinc vegades a Girona amb gran afluència de públic i èxit. Ara tornen amb el Shakespeare més màgic i juganer de tots. 

Tot passa en una sola nit, just el dia anterior del casament real que unirà al monarca d’Atenes, Teseo, i a la reina de les amazones, Hipòlita. Dues parelles d’atenesos (en Lisandre i l’Hermia, en Demetri i l’Helena) van a parar a un bosc fugint de l’autoritat paterna. En aquest bosc encantat hi viu el follet Puck, que, utilitzant un filtre màgic, complica la vida afectiva dels joves fins a tal punt d’alterar els seus sentiments amorosos.  Segur que tots ja sabeu com continua!

Aquesta obra està adaptada trepidantment, farcida de sorpreses contínues gràcies a la imaginació desbordant d’Edward Hall, el visionari que hi ha darrere d’aquesta companyia única, formada només per homes, com marcaven les normes de l’època isabelina. Us imagineu els papers de les protagonistes principals, d'Helena, Herminia i Hipòlita representades per nois??


Una nova joia teatral, plena de matisos i detalls, que aconseguirà fer que ens sentim identificats i la transportem en el moment actual amb aquesta divertida faula sobre l’amor, des del màxim rigor i respecte a l’autor.

Però ei, que a part de la recomanació teatral també n'hi ha una de cinematogràfica! 

Si voleu saber els inicis del gran dramaturgs i què hi ha darrera de la història de Romeo i Julieta, d'on treia l'inspiració per les històries tràgiques d'amor  que tant han marcat als enamorats no deixeu de veure la pel·lícula Shakespeare in Love, protagonitzat per  Joseph Fiennes y Gwyneth Paltrow.
 

 

1 comentari :

  1. Moltes gràcies per la recomanació :) Sempre esteu pendents de tots els plans de Girona!

    Almudena

    ResponElimina