dilluns, 25 de novembre del 2013

Tenir una bona alimentació és una inversió de futur?

Bon dia!! Avui us recomanem un acte molt interessant que segur que a molts de vosaltres us interessa!!

Aquest acte, dintre del marc de xerrades Parents' Corner, porta per títol “L'alimentació saludable, una inversió de futur” i es farà a les 20h a Helen Doron, al carrer Príncep 1, Baixos.  La xerrada, d’entrada lliure, anirà a càrrec de la respectada metgessa i nutricionista Amèlia Sos, un pou de coneixements científics i útils consells.

Us recomanem aquest acte perquè el saber menjar bé i saludablement és una de les claus per estar sa en un futur, i una de les grans preocupacions en una societat cada vegada més sedentària, més obesa i  amb més malalties cardiovasculars, evitables amb una bona alimentació.  

Per evitar tots aquests problemes imprescindible es adquirir uns bons i saludables hàbits alimentaris, que s’han de mantenir durant tota la vida per evitar els problemes que la mala alimentació i els aliments processats, que tant abunden a les nostres vides, ocasionen al nostre cos.

Hem de ser conscients que no tot el que mengem és bo pel nostre cos, ja que molta gent no té una alimentació sana i equilibrada i això sempre passa factura i que els únics responsables som nosaltres.

Però per demostrar-vos que tenir una alimentació saludable és molt fàcil us proposem aquesta recepta saludable, fàcil i original de fer! Intenteu de fer-la ja veureu, sorprendreu a més d’un amb l’increïble resultat que dóna i la facilitat amb la què es fa! Digueu-nos que us sembla!

Pastissets de Patata amb Peix

Ingredients per a 4 persones
·        800 g de patates farinoses
·        400 g de lluç
·        1 llimona
·        1 gra d’all
·        2 cullerades soperes de julivert fresc picat i/o coriandre
·        Sal iodada i pebre

Elaboració
1.      Es pelen les patates, es netegen i es tallen a daus grossos i es posen a coure amb aigua freda i sal fins que s’han estovat. Una vegada cuites, s’escorren bé i es passen pel passapuré.
2.      Es cou el peix al vapor durant uns 8-10 minuts. Es treuen la pell i les espines i s’esmicola.
3.      Quan el puré ja està fet, s’hi barreja la ratlladura i el suc de la llimona, el julivert i l’all picats, el peix, sal i pebre.
4.      Un cop s’ha refredat i, amb les mans una mica humides, es van fent els pastissos (tipus hamburguesa). Es couen en la paella antiadherent amb molt poc oli fins que agafin color o es fan al forn.
Suggeriment
·        En comptes de lluç es poden utilitzar altres tipus de peix blanc o, també, salmó.
·        Si agrada el picant es pot posar un bitxo fresc, picat i sense llavors, al puré.

Proposta de menú
Aquest plat el podeu servir de plat únic acompanyats d’una bona amanida i de postres, pera cuita amb vi blanc.
Una altra opció pot ser acompanyar-los d’una salsa de tomàquet, pastanaga i carbassó i, de postres, la fruita fresca en forma de macedònia, per exemple.



3 comentaris :

  1. Una entrada i una recepta delicioses, moltes gràcies!

    ResponElimina
  2. Un acte d'allò més saludable! Totalment cert, portar a terme bons hàbits és primordial per tal d'evitar problemes de salut. S'haurien de fer més actes com aquests per realment prendre consciencia de que s'està jugant amb la salut de les persones i hem de portar a terme una bona i correcta alimentació.

    ResponElimina
  3. Que bé, m'apunto la recepta :) Totalment d'acord, una bona alimentació es garantia per tenir una bona salut en el futur.

    Almudena

    ResponElimina