dimecres, 9 d’octubre del 2013

Actes de demà, dijous dia 10 d'octubre.

Firatast

Firatast, la reconeguda fira de l’alimentació que es duu a terme des de fa 19 anys a Girona, es dura a terme aquest any del 10 al 13 d’octubre al Palau de Fires de Girona.

Si t’agrada menjar fora, de restaurant, i vols probar coses noves i de diferents establiments, la Firatast és la teva fira!

En aquesta fira hi podem trobar aliments i begudes de nous restaurants, cellers, col·lectius de cuina… que per mitjà de gustosos plats ens ensenyen i promocionen la seva cuina. Tothom que s’hi animi ha de pagar un preu d’entrada de 5€ que inclou 3 degustacions. Dijous i divendres l’horari és de 18 a 24 hores i el dissabte i diumenge de 12 a 24 hores

Taller Musicoteràpia per a la salut mental.

Aquest taller de musicoteràpia és un taller periòdic que es duu a terme cada dijous des del 12 de setembre fins el 31 de juny del 2014 de 17:30 a 18:30 a l’Espai Marfà.

En aquest taller s’utilitza la música com un instrument clau per assolit els objectius, d’aprenentatge, de comunicació i terapèutics. El taller és realitza en un espai grupal.

Si t’agrada la música i vols aprendre a relaxar-te amb ella aquest és un taller que és ideal per tu.
El professional que dura a terme el taller és en Joan Aureli Martí amb dos màsters sobre el sector de la musicoteràpia i director de la prestigiosa Jazz-Band

Menú de lletres presentació de llibres de diverses editorials.

Durant tot el mes d’octubre les biblioteques municipals i públiques de Girona realitzaran una mostra de petites editorials. Cada una de les biblioteques ho exposarà al seu fons i ho complementarà amb activitats paral·leles.

Ets un enamorat dels llibres i t’agrada donar suport a les petites editorials que amb els seus esforços publiquen joies literàries? Aquesta exposició fa per tu!

Les biblioteques que exposaran i les seves editorials corresponents són:
·        Biblioteca Ernest Lluch: Edicions Terrícola / Curbet Edicions
·        Biblioteca Just M. Casero:  LaBreu edicions / Papers amb Accent,
·        Biblioteca Salvador Allende: Edicions de la Ela Geminada / Llibres del Segle
·        Biblioteca Antònia Adroher: Autoeditors/Tantàgora.
A la biblioteca Antònia Adrhoer a part de l’exposició d’editorials, hi podem trobar el fons de Tantàgora, presentat per Magalí Homs, el qual recull àlbums il·lustrats, contes, poesia i un revista especialitzada de narració oral.

Xerrada: La comunicació empàtica en les relacions.

Aquest dijous, dia 10 d’octubre, de les 18:30 a 20:30 al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona es portarà a terme la xerrada sobre comunicació empàtica, portada a terme per l’associació De vuelta a casa: Escola de vida.

Aquesta associació realitzarà tres xerrades més durant el mes d’octubre: Polaritats: de la comunicació a la mentida, Propòsit de vida a la llum de l’astrologia psicològica i El cos com a motor de vida. Aquestes xerrades tenen un component psicològic i d’ajuda social, a les quals hi poden assistir adults de totes les edats.

Totes les xerrades són gratuïtes, però cal confirmar assistència a: matins al 696 824 275 / tarda 650 540 199 o a devueltaacasa.escoladevida@gmail.com

Xerrada: Eines per la comunicació de grups musicals.

En aquesta xerrada, que es portarà a terme demà, dijous dia 10 d’octubre, a l’Espai Marfà de 19 a 21 hores s’hi exposaran temes i preguntes clau en el món de la música com poden ser: Com fer que la música arribi al màxim de target? Quines són les estratègies i accions que funcionen actualment als grups per promocionar la seva música? Com es coordina la relació entre grup i mitjans de comunicació?  

Tu també et fas aquestes preguntes? Doncs no ho dubtis més! Aquesta és una activitat gratuïta amb inscripció prèvia a: https://www.girona.cat/marfa/inscripcions/inscripcio.php?ID_HORARI=11935

Bòlit i Talent.

Aquest dijous a la Sala Fidel Aguilar es durà a terme la Presentació de projectes creatius i emprenedors bòlit.

Aquestes presentacions tindran cadascuna una durada de 5 minuts, més les intervencions del públic per tal de conèixer els projectes presentats  i poder interactuar amb les experiències descrites.

Cada dijous es duran a terme 3 presentacions; aquest dijous dia 10 d’octubre les presentacions que es portaran a terme seran a càrrec de : Fundació Valvi, Cocu: Producció i programació i Bonart. L’entrada és lliure .

Cinema I cicle de documentals. El documental del mes.

Aquesta iniciativa, que es pot trobar arreu de Catalunya des del maig de 2009, persegueix l’objectiu de donar suport als documentals, un gènere que està en auge, i els quals es projecte en versió original i subtitulada en català a tot Catalunya. Els documentals projectats són seleccionats per un comitè del Paral·lel 40.

A Girona, concretament, hi ha 2 sales inscrites en aquesta iniciativa, el centre cívic Santa Eugènia i el Museu del Cinema. La projecció dels dos documentals és totalment gratuïta, pel que hi ha entrada lliure.

Aquest dijous, el documental projectat a aquests dos equipaments serà el documental El Alcalde dirigit per Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini, Diego Osorn. 

El film tracta dels assassinats a alcaldes de Mèxic, concretament la història de Mauricio Fernández, alcalde de la població de San Pedro que no té por de agafar-se la justícia pel seu compte per “netejar” el seu municipi de la presència del narcotràfic.

Si t’interessen els documentals i en vols gaudir en la seva versió original, en aquest enllaç tens més informació sobre els documentals projectats i la ubicació de les sales. http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

Xerrada- tertúlia a càrrec de Sandra Camós ( Restaurant Draps).

Aquesta xerrada de de demà dijous dia 10 d'octubre, al restaurant Draps, Sandra Camós, llicenciada en dret i sotsdirectora del col·legi Les Alzines, ens parlarà sobre les emocions que ens envolten dia a dia i també de com gestionar-les; com reaccionar davant de situacions que no preveiem i com podem reinventar-nos. La xerrada és d'entrada lliure.

Cicle Folk: Taller de Folk Orgànic

Aquest dijous es portarà a terme a la Rambla, el Taller de Folk Orgànic a càrrec de Nuri Ferrer, una prestigiosa instructora i cantant de Folk Orgànic.

El Folk orgànic és un ball en el qual l'experimentació del nostre cos i del cos de la parella és l’objectiu principal. Els exercicis que es portaràn a terme aquest dijous seran per aprendre a aprofitar els espais oberts amb música de vals, mazurca i scottish.

TEMPORADA ALTA: Cinema: Història de la meva mort 

Aquest dijous al vespre, a les  21:00, es projectarà al cinema Truffaut la preestrena de la pel·lícula Història de la meva mort d’Albert Serra, una fantasia sobre Casanova i la transició del Segle de les Llums situada en el Romanticisme. Aquest és el tercer film del director, que amb aquest film ha guanyat aquest 2013 el Lleopard d'Or al Festival Internacional de Cinema de Locarno, el seu segon premi després de guanyar un premi Gaudí amb el Cant dels Ocells.


Albert Serra (Banyoles, 1975) és un director i productor de cinema català. El seu primer llargmetratge és Crespià, the film not the village (2003), que no fou estrenat comercialment. Honor de cavalleria (2006), la seva segona pel·lícula, va ser present al Festival Internacional de Cinema de Canes d'aquest mateix any.  Aquest 2013 ha estrenat juntament amb Història de la meva mort el llargmetratge els Tres Porquets, on crítica la societat actual i el capitalisme. 

L’entrada per veure Història de la meva mort té un preu de 7 euros i la durada és de 2 hores i 28 minuts

Teatre: Estrena de l’obra Primera Plana

A la mateixa hora que l'estrena del film, a les hores, s'estrena a la Sala La Planeta Primera plana una obra experimental, posada en escena en temps real a partir de notícies actuals.

Els actors han d’improvisar peces curtes de 15 minuts en 24 hores, són representacions de notícies de rigurosa actualitat, intentant aproximar al lector a la vida dels periodistes.  

Si t'agrada el món periodístic, de la comunicació i vols passar una bona estona, aquesta és la teva obra! L’entrada té un preu de 18 euros.

Música Elisma a la Sala Torumix.

Demà dijous a la nit, a les 23:30h la Sala Tourmix acollirà el concert d'Elisma és un grup de Rock and Roll, format l’any 2012, de gira per Espanya, que toca a Girona després de passar per Madrid, Badajoz o Mèrida.


ELISMA toca en una línia rockera molt assequible per a tots els públics, ja que les seves lletres, sense comprometre’s amb cap sector polític ni social, porten un missatge en el que qualsevol persona es pot sentir identificada ara i per a tots els temps.

Tot i que ELISMA és una nova banda, els seus components provenen de llargs recorreguts i experiències en el Rock and Roll, la música i en els escenaris de Catalunya, Espanya i part de l’ estranger. Un poderós trio de mestres que amb el seu potent directe emplenen qualsevol escenari per gran que sigui, fent lluir la seva música sense perdre la senzillesa com a base.

Si t'animes a anar a escoltar ELISMA, les entrades tenen un preu de 5 euros, 4 euros si la compres anticipada a: http://www.ticketea.com/elisma




0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada